Theo Ruyter

Theo Ruyter (1954), geboren en getogen in Haarlem en omgeving, was al jong geïnteresseerd in schilderkunst. De Franse impressionisten, de Haagse School en William Turner waren favoriet. In de kunst viel volgens zijn ouders zonder overtuigend talent niet veel te verdienen, dus een kunstacademie zat er voor hem niet in. Het werd een carrière in de financiële wereld. Na 40 jaar gooide hij het roer absoluut om. Hij volgde een opleiding tot vakfotograaf aan de School voor Fotografie in Breda, om vervolgens alles te vergeten wat hij daar leerde. Hij laat alle regels van de fotografie los en kiest zijn eigen weg. Hij maakt gebruik van creatieve technieken en verschillende lenzen, alles in camera.

Met zijn serie “Denkbeeldig” zal hij je meenemen in een wereld die is ontstaan tijdens de lockdown: “Ik voelde niet de vrijheid om naar buiten te gaan, was beperkt tot de ruimte van mijn woning. Ik maakte binnenshuis foto’s die de drang naar buiten en verre horizonten verbeeldden.”

Nu woont Theo alweer ruim 30 jaar in Zeeuws-Vlaanderen. Hij laat zich inspireren aan de kust en in de polder. Maar een dagje straatfotografie in Brugge doet hij ook met veel plezier.

Kijk voor meer werk op de website.